lauantai 5. toukokuuta 2012

Duchesse-perunat

4:lle hengelle

1 kg jauhoisia perunoita
½ dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
25g voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Kuori, pilko ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsistä perunoista keitinvesi pois ja lisää kerma. Sekoita sähkövatkaimella. Varo liisteröitymistä. Lisää sekaan munankeltuaiset sekä voi ja sekoita. Mausta valkopippurilla, muskottipähkinällä ja tarvittaessa suolalla. Tarkista maku. Täytä pursotinpussi perunaseoksella ja pursottele kauniita ruusukkeita uuninpellille. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Itsellä aina haasteena tuo liisteröityminen. Ei meinaa koskaan onnistua. Ja pitäis varmaan hankkia kunnon pursotin. Nostelin perunaseoksen pakastepussiin ja yritin tehdä edes jonkin näköisä ruusukkeita. Mutta ei ihan onnistunut. Mutta, maku kuitenkin suhteellisen hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti