lauantai 4. helmikuuta 2012

Hirvenlihakäristystä ja pottumuusia

Käristys

850 g hirvenlihaa
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl olutta
2 rkl soijaa
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Käristyslihan vuolin jäisestä hirvenpaistista. Lihat, sipulit ja valkosipulit ruskistin voissa paistinpanulla useammassa erässä ja siirsin uunipataan sen jälkeen. Lopuksi huuhtelin pannun oluella ja kaadoin liemen pataan. Soijaa vielä syventämään makua ja eikun uuniin. 100 asteessa useampi tunti. Mitä kauemmin, sen parempi. Hätätapauksessa pari tuntia riittänee.

Pottumuusi

1 kg jauhoisia perunoita
sipulijauhoa
aromisuolaa
loraus maitoa
voita

Kuori perunat ja leikkaa pieniin osiin. Kattilaan kylmää vettä ja hellalle kiehumaan. Valmistuu suht nopeasti. Lopussa vesi pois, voita maun mukaan (jokunen rkl) ja loraus maitoa. Mausteita kans fiiliksen mukaan ja sauvasekoittimella muusiksi. Kyytipojaksi suolakurkkuja ja puolukkasurvosta sekä hyvää punaviiniä. Avot! Lauantai-illan sapuska on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti