torstai 29. toukokuuta 2014

Marskin kanavuoka

Helatorstain haaste: Marskin kanavuoka. Tänään päätin kokeilla työpaikkaruokalamme niin tarkoin varjelemaa Marskin kanavuoan tekemistä. Jo alkumetreillä tiesin, että tehtävä ei tule olemaan helppo - niin moni muukin on sitä kokeillut. Lopputulos ei kuitenkaan ollut hullumpi, yllättävän lähellä alkuperäistä makua. Siitäkin huolimatta, että raaka-aineitakin muutin hippasen. Kehittely jatkuu seuraavalla kerralla. Näin se luomus valmistui:

300 g broilerin filesuikaleita

1 pkt pekonia
1 sipuli
3 eriväristä paprikaa 

3 dl riisiä
6 dl kanalientä

1 prk smetanaa
2 dl ruokakermaa
3 tl currya
ripaus suolaa
juustoraastetta

Marinadi kanalle:
rypsiöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
hunajaa
valkosipulia
soijaa

En paheksuisi ollenkaan, vaikka broilerisuikaleissa käyttäsi valmiiksi hunajamarinoituja versioita. Tällä kertaa kuitenkin tein marinadin itse edellisenä iltana ja annoin marinoitua yön yli. Olihan se parempaa itse tehtynä. Vuoan juju on, että kaikki ainekset kypsennetään etukäteen ja vuoan vain annetaan lopuksi muhia uunissa puolisen tuntia.

Keitä 6 dl kanalientä ja riisit siinä ohjeiden mukaan. Leikkaa pekonit pieniksi paloiksi, paprikat suikaleiksi ja sipuli kuutioiksi. Paista kaikki ainesosat erikseen pannulla. Ensin lisää pekonit kylmälle paistinpannulle ja paista rapeaksi. Siirrä vuokaan. Pekonin jälkeen sipulien kuullotus --> vuokaan. Sitten kanasuikaleet --> vuokaan. Ja lopuksi paprikat --> vuokaan. Lisää myös kypsä riisi vuokaan ja sekoita ainekset keskenään.

Lämmitä hellalla smetanaa ja ruokakermaa kattilassa sen verran, että sekoittuvat toisiinsa ja mausta currylla. Lisää seos vuokaan ja sekoittele riisi-kana-seoksen joukkoon. Lisää pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Seuraavalla kerralla kermaa voi olla hippasen enemmän, pekonit saavat jäädä pois (ei maun vuoksi, vaan siksi, että alkuperäisessäkään ei taida olla) ja ehkä koskenlaskijalla haetaan oikeaa makua. Jää nähtäväksi..

2 kommenttia:

  1. KIITOS S! <3
    Testattu on, ilman pekonia, ja vähän chilillä&valkosipulilla ryyditettynä - ja maku muistuttaa erehdyttävästi originaalia!

    VastaaPoista
  2. Resepti on tainuut löytää useamman kokkaajaan. Aivan mahtavaa! Kiitos sun hehkutusten :). Testaapa tätä, saattaisit tykätä: http://sapuskasisustus.blogspot.fi/2013/10/moskovan-pata.html

    VastaaPoista