tiistai 22. heinäkuuta 2014

Malaxin jauhelihapihvit

Kesälomareissulla vierailimme Maalahdessa sukulaisten mökillä. Perinteisten grilliruokien sijaan valmistettiin tällä erää jauhelihapihvit. Maalaahteen oli nuori tyttö avannut lihakaupan ja sitähän piti käydä kannattamassa pienellä ostoksella. Suosittelen: http://www.kottdisken.fi/fi/. Ja koska mökillä oltiin, kaikkia alkuperäisen reseptin raaka-aineita ei kaapista löytynyt, joten piti vähän soveltaa ohjeita. Liha ja pihvit olivat niiin makoisat, että ohje oli pakko tallettaa - vaikkakin ilman kuvaa. 

1 kg naudan jauhelihaa (isan jauhamaa)
2 pss sipulikeittoaineksia
1 prk kermaviiliä
3 ruisnäkkäriä murskattuna
loraus kermaa (mitä sattuu löytymään)
rouhittua mustapippuria
grillauskastiketta
voita paistamiseen

Sekoita sipulikeittoainekset ja murskatut näkkärit keskenään kulhossa. Lisää kermaviili ja loraus kermaa, anna seisahtaa hetkisen. Lisää jauheliha ja sekoita massa keskenään. Mausta lopuksi mustapippurilla. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä ja voitele pihvit grillauskastikkeella. Siirry grillin ääreen kera voipaketin. Meillä oli käytössä mitä mahtavin grillikota ja siellä valurautapannu avotulen päällä - ehkäpä siitäkin syystä lopputulos oli niin loistava. Tulta ei kannata pitää liian kovana, että pihvit eivät pala. Paista pihvejä voissa kummaltakin puolelta yhteensä noin 10 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti