keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Poropyörykät

Pakasteeseen raahautunut poro sai taas kyytiä. Vähän luovuutta kehiin ja jääkaapin jämiä, niin herkkuannos oli valmis! Kastikkeena toimi Knorrin Viherpippuri-kastike.

500 g poron jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
½ pkt pekonia
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla. Meillä sitä löytyi jääkaapista valmiiksi paistettuna, joten oli helppo vain heittää ne taikinan sekaan. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, pekonit, sipulikuutiot, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele halutun kokoisia pyöryköitä. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoile viherpippurikastikkeen ja perunamuusin tai bataattikuutioiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti