Syksyn lihapadat porisemaan! Tänä vuonna kesä
oli niin mahtava, että ruokapuolella uskalsi ottaa varaslähdön
syksyisiin ruokiin. Viikonloppuna innostuttiin jatkamaan etupihan
kukkapenkkiprojektia - kiitosta vaan etelän talkooporukalle viime viikon aherruksesta. Kun päivä meni puuhastellessa ulkosalla, lihapata
kypsyi miedolla lämmöllä uunissa useita tunteja. Lihapalat oli tietenkin
haettu laadustaan tunnetusta Makkarakaupasta.
1 kg laadukasta karjalanpaistilihaa
2 sipulia
3 porkkanaa
1 pieni lanttu
2 dl tummaa olutta
1 dl vettä
loraus vasikan fondia
1 tuore rosmariinin oksa
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
Kuori ja leikkaa reiluiksi paloiksi sipulit, porkkanat ja lanttu. Siirrä uunipataan. Paista lihat paistinpannulla voissa kahdessa erässä niin, että saavat vähän väriä pintaansa. Siirrä uunipataan. Kaada olut paistinpannun kautta uunipataan ja lisää tarvittava määrä vedenkeittimessä kiehautettua vettä. Itse en noita nesteitä mittaillut, mutta nuo määrät ovat kaiketi lähellä totuutta. Lisää pataan rosmariinin oksa, lorauta vasikan fondia sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa ensimmäiset puoli tuntia 200 asteessa ja laske lämpötila sitten 125 - 150 asteeseen. Itse laskin tuohon 125 asteeseen, koska lihapata säi rauhassa kypsyä neljän tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti