perjantai 13. huhtikuuta 2012

Savuporokeitto ja ruiskrutongit

1l vettä
1 lihaliemikuutio
150 g kylmäsavupororouhetta
1 pkt Koskenlaskijaa (voi olla tavallista, voimakasta tai savuporon makuista)
2 dl ruokakermaa
vaaleaa Maizena-suurustetta
mustapippuria
persiljaa

Laita kattilaan kerma ja paloiteltu Koskenlaskija sekoittaen koko ajan, kunnes juusto on sulanut. Lisää vesi, kylmäsavuporo, lihaliemikuutio ja mustapippuri. Tarkista maku. Suurusta halutun paksuiseksi maissijauheella. Koristele persiljalla.

muutama viipale ruisleipää
oliiviöljyä
valkosipulia

Leikkaa ruisleivästä pieniä kuutioita tai tankoja. Kuumenna pannulla öljy ja murskatut valkosipulinkynnet. Öljyä saa olla aika reippaasti, mutta ei tarvitse ihan uppopaistaa. Lisää leipäpalat ja sekoittele. Ovat valmiita, kun ovat vähän saaneet väriä ja ovat rapeita. Krutongit voi tehdä myös uunissa 200 asteessa. Tällöin sivele kuutiot tai tangot valkosipulilla maustetulla öljyllä.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Poro on hyvä rouhia veitsellä ennen keittoon laittamista. Poroa vois riittää puoletkin tuosta määrästä.

      Poista