Hiton hyvä perunasalaatti! Melkein joka vuosi tehdään
juhannusgrillausten kylkeen ja toimii hyvin. Tänä kesänä tein puolikkaan
annoksen (500 g pottuja) viidelle hengelle kolmen päivän syömisille ja
määrä oli just passeli. Pitää muistaa ensi vuonna.
Salaattiainekset:
1 kg kiinteitä keitettyjä perunoita
1-2 sipulia tai 1 purjo
2-3 etikkakurkkua
tilliä
Kastike:
100g kruunumajoneesia
1-2 prk kermaviiliä
3 tl sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Varo ylikypsäksi menemistä. Anna perunoiden jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Näin pysyvät hyvin kasassa, kun niitä leikkaa salaattiin. Leikkaa sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Poista etikkakurkuista sisukset, niin salaatti ei mene vetiseksi. Pilko kurkut. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoittele varovasti salaatin joukkoon. Sitten vain kylmään maustumaan ja herkuttelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti