sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Perunasalaatti


Hiton hyvä perunasalaatti! Melkein joka vuosi tehdään juhannusgrillausten kylkeen ja toimii hyvin. Tänä kesänä tein puolikkaan annoksen (500 g pottuja) viidelle hengelle kolmen päivän syömisille ja määrä oli just passeli. Pitää muistaa ensi vuonna.

Salaattiainekset:
1 kg kiinteitä keitettyjä perunoita
1-2 sipulia tai 1 purjo
2-3 etikkakurkkua
tilliä

Kastike:
100g kruunumajoneesia
1-2 prk kermaviiliä
3 tl sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl sitruunamehua


Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Varo ylikypsäksi menemistä. Anna perunoiden jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Näin pysyvät hyvin kasassa, kun niitä leikkaa salaattiin. Leikkaa sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Poista etikkakurkuista sisukset, niin salaatti ei mene vetiseksi. Pilko kurkut. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoittele varovasti salaatin joukkoon. Sitten vain kylmään maustumaan ja herkuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti