lauantai 22. syyskuuta 2012

Jauhelihamuffinit ja uunijuurekset

Nonni, nyt sitä yritettään vhh:lla mennä eteenpäin. Tänän päivänä lautasella oli uunijuureksia ja jauhelihamuffineja. Helppo arkinen resepti, mutta makoisiin suihin meni. Jauhelihamuffinit oli Pirkan sivuilta, uunijuurekset oma kyhäelmä.

Jauhelihamuffinit 6 kpl

400 g  paistijauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 ps Knorr ranskalaista sipulikeittoa
1 kananmuna
1 pkt pekonia

Ota muffinivuoka esille. Itse käytin silikonista vuokaa, piti ihan käydä ostamassa, kun sellaista ei kaapista löytynyt. Vuoraa kupit (6 kpl) pekoneilla. Sekoita loput aineet keskenään ja annostele kuppeihin. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Alkuperäinen ohje loppui tähän, mutta itse otin 40 min päästä uunista ja nostelin muffinit leivinpaperin päälle pellille ja nakkasin takasin uuniin. Näin pekonista tuli rapsakampaa ja muffinitkin sai enemmän väriä.

Uunijuurekset

porkkanaa
palsternakkaa
lanttua
sipulia

yrttiöljyä
suolaa
mustapippuria
hunajaa

Leikkaa ja kuutioi juurekset. Laita uunivuokaan. Juuresten päälle mausteet ja uuniin 200 asteeseen n. 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti