sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Makkarakastike

Kävinpäs tänään ekaa kertaa uudessa Viskaalin kaupassa. Kyseessä on Oulun seudulla toimiva lähellä ja puhtaasti tuotetun ruokaa erikoistunut, voisiko jopa sanoa, että luomukauppa. Myymälöiden (Oulu ja Muhos) lisäksi yritykseen kuuluu Viskaalin Tila, teurastamo ja lihanjalostamo sekä verkkokauppa. Palvelu oli todellakin ykköslaatuista ja tuotteita löytyi luomuteestä tuoreeseen lihaan. Tällä erää ostettiin vain Viskaalin Suomimakkaraa ja Tyrnimehua. Ja lautasellehan makkara päätyi kastikkeen muodossa.

500 g Viskaalin Suomimakkaraa
1 sipuli
voita ja öljyä paistamiseen
3 rkl vehnäjauhoja
vettä
vasikanfondia
mustapippuria
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl sinappia

Kuori ja pilko sipuli. Poista makkarasta kuori ja kuutioi makkara. Kuullota sipuleita pannullla voin ja öljyn seoksessa. Siirrä lautaselle. Paista sen jälkeen makkaroita pannulla niin, että ne saavat hyvän paistopinnan. Rasvaa kannattaa käyttää, jos makkara ei itsessään ole kovin rasvaista. Lisää jauhot makkaroiden joukkoon ja anna jauhojen ruskistua. Lisää sipulit takaisin pannulle. Lisää vesi ja anna kastikkeen suurustua. Mausta fondilla, mustapippurilla, tomaattipyreellä ja sinapilla. Tarjoa puolukkahillon ja suolakurkkujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti