Menussa oli pitkäperjantaina savustettua lohta ja lauantaina lampaan ulkofilettä. Kumpanakin päivänä alkuruokana oli salaattia ja täytettyjä kananmunia. Jälkiruoaksi kahvit kera Baileysin. Kuin ihmeen kaupalla, kummatkin menut onnistuivat aivan täydellisesti. Nam!
Tonnikalatäytteiset kananmunat
Helppo ja nopea pikkusuolainen
kymmenen annosta
kymmenen annosta
5 kananmunaa
1 tlk tonnikalaa öljyssä
½ dl kermaviiliä
½ dl majoneesia
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
1 tlk tonnikalaa öljyssä
½ dl kermaviiliä
½ dl majoneesia
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Ketä munat koviksi (n. 8 min). Kuori kananmunat, halkaise ja poista keltuaiset munista. Käytä puolet keltuaisista täytteeseen, puolet koristeluun. Valuta suurin osa tonnikalan öljystä pois, jätä hieman purkkiin. Sekoita tonnikala, kermaviili, majoneesi, 2½ keltuaista, ruohosipuli ja mausteet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Pursota tai lusikoi täyte kananmunanpuolikkaisiin ja koristele keltuaisilla ja ruohosipulla. Tarjoa alkupalana esim. pääsiäisaterialla tai pikkusuolaisena illanistujaisissa.
Savulohi, uudet perunat, voikastike ja kermaviilikastike
1kg lohifilettä
merisuolaa
pari palaa sokeria
Noin tuntia ennen savustamista poista fileestä ruodot ja suolaa hyvin. Sopiva suolausaika on noin 1 - 1½ tuntia. Tunnin kuluttua poista ylimääräinen karkea suola fileen pinnalta ja aloita savustaminen. Pari palaa sokeria savustimen pohjalla antaa kivan värin kalalle. Savusta kalaa noin 45 minuuttia sopivalla tulella, niin kypsyys on juuri hyvä.
Uusissa perunoissa meni puolisen tuntia. Sipuli-voikastike tuli käden käänteessä. Kermaviilikastikkeen tein jääkaappiin maustumaan, kun alettiin kalaa savustamaan.
Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1 suolakurkku
sitruunamehua
sinappia
tilliä
suolaa
pippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti