maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäismenu 2

Karitsan fileet

4 annosta


Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.
Valkosipuliperunat
perunoita
kuohukermaa
suolaa 
valkosipulia

Laita vuokaan perunaviipaleet, valkosipulia, suolaa ja kerma. Uuni 200 astetta, noin tunti.

Uunijuurekset
porkkanaa
bataattia
lanttua
sipulia
öljyä
suolaa
viisipippuri-maustetta
hunajaa

Kuori ja kuutioi kasvikset. Laita vuokaan ensin porkkanat ja lantut sekä mausteet ja uuniin 200 astetta (yhdessä perunoiden kanssa) 30 minuutiksi. Lisää bataatit ja sipulit ja paista vielä 30 min. (Yhteensä 1 tunti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti