Epäsäännölliset työajat ajaa usein siihen, että ruoanlaiton haluaa olevan helppoa ja nopeaa - mausta kuitenkaan tinkimättä. Jotain uutta twistiä pitää aina saada ja tänään tuunauksen alla oli jauhelihakeitto.
Mieheni on suuri chilin ystävä, joten keitto saa siitä hyvät höystöt. Reseptin chilimäärällä tuli aika jytkyä, joten kannattaa lisätä vähitellen, jos ei ole niin sinut tulisen ruuan kanssa. Ensimmäistä kertaa tässä keitossa testasin myös Koskenlaskija- juustoa. Onnistunut kokeilu, jos minulta kysytään. Toimii nimenomaan pikaisena arkipäivän illallisena.
Juustoinen jauhelihakeitto
n.
1 l vettä
1
kasvisliemikuutio
5
mustapippuria
1-2
laakerinlehteä
400
g perunoita
200 g porkkanoita
200 g lanttua
400
g naudan
jauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl soijakastiketta
jauheliha/grillausmaustetta
125
g Koskenlaskija-
sulatejuustoa
2 tl Sambal Oelekia
nippu
persiljaa
Mittaa kattilaan vesi. Lisää
joukkoon kasvisliemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. Lisää kiehuvaan veteen
kuutioidut perunat, porkkanat ja lantut. Paista sillä aikaa pannulla
jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Mausta soijakastikkeella sekä jauheliha- tai grillimausteella. Lisää
kattilaan loppuvaiheessa jauheliha, sulatejuusto ja Sambal Oelek. Kuumenna.
Ripottele koristeeksi tuoretta persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti