tiistai 31. heinäkuuta 2012

Arkipäivän nopeaa ateriointia

Epäsäännölliset työajat ajaa usein siihen, että ruoanlaiton haluaa olevan helppoa ja nopeaa - mausta kuitenkaan tinkimättä. Jotain uutta twistiä pitää aina saada ja tänään tuunauksen alla oli jauhelihakeitto.

Mieheni on suuri chilin ystävä, joten keitto saa siitä hyvät höystöt. Reseptin chilimäärällä tuli aika jytkyä, joten kannattaa lisätä vähitellen, jos ei ole niin sinut tulisen ruuan kanssa. Ensimmäistä kertaa tässä keitossa testasin myös Koskenlaskija- juustoa. Onnistunut kokeilu, jos minulta kysytään. Toimii nimenomaan pikaisena arkipäivän illallisena.

Juustoinen jauhelihakeitto

n. 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
5 mustapippuria
1-2 laakerinlehteä
400 g perunoita
200 g porkkanoita 
200 g lanttua
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
jauheliha/grillausmaustetta
125 g Koskenlaskija- sulatejuustoa 
2 tl Sambal Oelekia
nippu persiljaa

Mittaa kattilaan vesi. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. Lisää kiehuvaan veteen kuutioidut perunat, porkkanat ja lantut. Paista sillä aikaa pannulla jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Mausta soijakastikkeella sekä jauheliha- tai grillimausteella. Lisää kattilaan loppuvaiheessa jauheliha, sulatejuusto ja Sambal Oelek. Kuumenna. Ripottele koristeeksi tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti