torstai 26. heinäkuuta 2012

Kebab ja chilikastike

Kahden hengen suurtalous taas kokkaa.. Huomenissa lautasella on kebabia salaatilla. Olisin kyllä halunnut pitaleipiä, mutta nehän ovat aina loppu vakikaupastamme, enkä jaksanut lähteä muualta metsästämään. Tekasenpas kyytipojaksi chilikastikkeen ja tsatsikia. Ai ai!! Koska kebabissa menee sen verran kauemmin, teen sen tänään valmiiksi. Samoin chilikastike tehdään valmiiksi ja laitetaan jääkaappiin maustumaan. Huomenna, kun tullaan töistä, niin on lähes kaikki valmiina.

Itse tehty kebab

400 g naudan jauhelihaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
3 tl aromisuolaa

Mittaa kaikki aineet isoon kulhoon. Sekoita massaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia, että massasta tulee tiivis. Kääri pötkylä tiiviisti folioon ja pukkaa uuniin. Alle kannattaa laittaa jokin peltiastia, ettei lihasta valuva rasva sotke uunia. Anna lihan köllötellä uunissa 3,5 tuntia 100 asteessa. Tämän jälkeen anna lihan vetäytyä foliossa tunnin verran ja sen jälkeen leikkele ohuita siivuja. Ja voin kertoa, että maistuu! Kebabiinhan toki vois käyttää jos minkänäkösiä yrttejä ja mausteita, mutta itse olen jämähtänyt tähän yksinkertaiseen ja erittäin toimivaan ohjeeseen.

Tämä on kyllä äärimmäisen pippurinen ohje. Pitää ens kerralla laittaa vähemmän pippuria..

Chilikastike

500 g paseerattua tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
2 tl punaista chilitahnaa

Kaada ruokaöljyä kattilaan niin, että pohja peittyy. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullotaa silputtuja sipuleja hetki. Lisää paseerattu tomaatti kattilaan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja chilitahnalla. Anna kiehua hiljalleen tunnin ajan. Kastike hyvää sellaisenaan, mutta halutessa voi sauvasekoittimella ajella sipulitkin tasaiseksi mössöksi. Itse tykkään, kun on vähän sattumia. Kebabin kaverina toimii äärimmäisen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti