sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesän grillimenu

Ja hovikuvaajan kanssa taas herkuteltiin. Aurinko paistoi ja miehet saivat hoitaa grillauspuolen me hääräiltiin keittiössä ja hoidettiin muut menun osat kuntoon. Ihanainen kesämenu sai seuraavanlaisen kuosin. Olipa taas hyvää ja ruokaa oli enemmän kuin tarpeeksi.

Uudet perunat
Sipulinen voikastike
Naudan grillipihvit
Porsaan ribsit
Liekkisiivet
Halloumjuustoa
Salaattia
Grillatut omenat

Perunat keitetään hyvin suolatussa vedessä. Voikastikkeeseen tulee kevätsipulia ja kermaa vähän jatkeeksi. Jälleen hyödynsin Makkarakauppaa ja hankin sieltä lihapuolen. Olenhan jo kanta-asiakas ja Lihakas-kortin onnellinen omistaja :). Naudan pihvit olivat valmiiksi marinoituja. Grillissä äiät paistoivat 2 min per puoli. Tämä oli liian pitkään, koska pihvit olivat täysin kypsiä. Pitää ensi kerralla lyhentää paistoaikaa. Ehkä 1½ min ois hyvä aika..

Lihamestari lisäsi possun ribseihin kuivamarinadin ja grillatessa poijaat sutivat lihan pinalle glaseerauskastiketta. Tällä kertaa kastikkeena toimi Santa Marian American BBQ-sauce, makuna hickory. Liekkisiivet käytettiin grillissä ja laitettiiin lopuksi uuniin vielä kypsenemään. Tämä toimi todella hyvin. Halloumjuusto leikattiin n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja käytettiin grillissä sen verran, että pintaan saatiin hyvä väri.

Salaattiin hain omasta yrttitarhasta vihreää salaattia sekä lollo rossoa. Lisäksi kurkkua, kirsikkatomaattia ja punasipulia. Kaapin kätköistä löytyi paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä, jotka lisäsin joukkoon. Maustettua fetajuustoa tarjosin erikseen. Kastikettakaan en nyt tehnyt, vaan nostin pöytään Haaparannalta ostamani valmiskastikkeen.

Grillatut omenat oli uusi kokeilu. Pesin omenat, halkaisin ja poistin siemenet. Ripottelin päälle sokeira ja kanelia ja lisäsinpä vielä voinokareen, joka oli ehkä turha. Grillisä paisteltiin pienimmällä mahdollisella lämmöllä, niin kauan että kypsyivät. Tässä vaiheessa oli ruokaviiniä naatiskeltu jo jokunen lasi, joten kelloa ei tullut kateltua. Kaverina tarjosin jäätelöä, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa. Toki myöskin kahvia kaadettiin kuppeihin (kera konjakin ja kermaliköörin). Kiitos taas ystäväiset, kun olitte kanssamme mutustelemassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti