sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Napolin salaatti

Synttäreillä tarjottu pastasalaatti teki hyvin kauppansa. Toki määrä olisi voinut tässä menussa olla puolet vähemmän, koska kaikkea muutakin tarjottavaa oli. Ohje on alunperin 40 hengelle.Suosittelen käyttämään hyvälaatuista ja hyvin palvattua kinkkua.

Salaatti:
850 g palvikinkkua
2 pss herne-maissi-paprikaa
500 g pastaa (esim. tri colore tai simpukka)
400 g Polaria tai Emmentalia
2 omenaa
4 suolakurkkua

Kastike:
2 prk kermaviiliä
2 tuubia majoneesia
sokeria
suolaa

Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä. Poista kinkusta tarvittaessa kuoret sekä leikkaa se ja juusto pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista suolakurkuista sisukset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.  Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaattiin. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti