lauantai 2. helmikuuta 2013

Neljän tähden illallinen

Kamujen kaa päätettiin toteuttaa tv:stä tuttu Neljän tähden illallinen. Mulla on suuri ilo ja kunnia olla ensimmäisenä kokkausvuorossa. Ja tämä tapahtuu helmikuun viimeinen päivä. Kovasti on tullut mietittyä, millä kokonaisuudella lähtee liikenteeseen ja loppujen lopuksi päädyin Lapin Menuun. Tämähän on vielä muille osallistujille salaisuus, saavat vasta pöydässä tietää, mitä on tarjolla. Luotan kuitenkin siihen, etteivät käy blogia vakoilemassa.

Menu pitää sisällänsä:
Kermainen savuporokeitto ja ruiskrutongit
Kevyesti savustettu lohi ja puikulaperunat
Leipäjuustoa ja lakkoja

Juomien suhteen mennään tällä pläänillä:
Poron kyynel (jääkylmää Koskenkorvaa ja puolukka)
Puna- ja valkoviini - näistä pitää tutkia jotku hyvät
Kahvia???? 
Kuohuviiniä??? Tämä kyllä sopis hyvin lakkojen kanssa

Testikokkaukset pitää ehdottomasti tehdä ennen h-hetkeä. Porokeitto on jo vanha tuttu ja vaatii katastrofin, ettei siinä onnistuis. Lohta en sitten olekaan tehnyt kuin ihka oikeassa savustuspöntössä. Nyt lähtee kokeiluun SAVU savustuspussit. Saas nähä, haiseeko koko kämpää tämän jälkeen. Työkaverini oli kokeillut tätä nimen omaan loheen ja kehui hyväksi. Samaa lopputulosta kuin pöntöstä on varmaan turha odottaa, mutta testataan nyt kuitenkin! 

SAVU Savustuspussit sopivat lihalle, kalalle ja kasviksille.

Työkaverini  oli Jallu-marinoinut lohen, mutta itse taidan mennä perinteisellä linjalla. Sen verran kuitenkin "aidosta" tavasta poiketen, että laitan fariinisokeria suolan sekaan ja käytän suolauksessa. Lohen kaveriksi tulee ehdottomasti puikulaperunat ja sipulitillivoisulaa. Kalalle teen jokiravuista (jos ei saatavilla, niin katkaravuista) ja kermaviilistä kastikkeen. Entäs kasviksia. Pitää harkita..

Jälkiruoan pitäisi olla suhteellisen helppo. Kermaa, kanelia, lakkoja ja leipäjuustoa uunissa. Jottei liian ylimieliseksi käy tuon ruuanlaiton suhteen, niin tämäkin täytyy testata etukäteen, että on sitten iskussa.



1 kommentti:

  1. KYLLÄ! Tänä viikonloppuna on ollut testauksessa koko menu ja aivan loistavaa ruokaa oli tarjolla. Savustuspussi oli positiivinen yllätys. Näillä voitto kotiin =)

    VastaaPoista