UUNIPERUNA
1-2 kpl isoja Rosamunda-perunoita / ruokailija
öljyä
foliota
Perunoista valitse mahdollisimman isoja. Putsaa perunat harjalla
ja kuivaa pinta talouspaperilla. Sivele perunat rypsiöjyllä ja tee haarukalla muutamia pistoja. Näin kuoresta tulee jämäkkä ja kuumat höyryt eivät jää perunan sisään. Kypsennä perunoita 225 asteessa runsas tunti. Kun
kietaiset perunat foliopakettiin, voit pitää niitä kuumina
100-asteisessa uunissa niiden kuivumatta. Leikkaa perunaan ja folioon
pitkittäisviilto ja purista perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle
tulee tilaa.
KATKARAPUTÄYTE
neljälle
1 pss (200 g) pakastekatkarapuja
1 prk Creme Bonjour Cuisinea, valkosipuli ja yrtit
1 tomaatti
Anna katkarapujen sulaa omassa pussissaan ja valuta neste niistä hyvin. Halutessa voit pikaisesti huuhtasta rapuja. Itse tykkään vain puristella liemet pois. Leikkaa tomaatista sisus pois ja heitä menemään. Soosiin laitettaessa tulee liian vetistä. Sekoittele ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaa ja odottamaan perunoiden valmistumista. Määrä oli just soppeli - kaikki meni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti