sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Bataattia ja chorizoa - uusi versio makkaraperunoista

Löysin ohjeen MeNaiset-lehdestä. Resepti vaikutti sen verran mielenkiintoiselta ja erikoiselta, että oli pakko päästä testaamaan. Hain tarvikkeet tänään Stockmannin hyllyiltä ja samalla kun kävin nauttimassa aurinkoisesta ulkoilmasta. Juustokumina ja fenkoli mausteina hieman oudompia, mutta testaamallahan niiden luonne selviää. Reseptiä noudatin lähes orjallisesti, mutta pieniä korjauksia alkuperäiseen tein. 

Neljälle

Makkaraperunat
600 g bataattia
300 g chorizoa
3 rkl rypsiöljyä
½ tl jeeraa eli juustokuminaa
½ tl jauhettua fenkolia
½ tl jauhettua mustapippuria
suolaa

Majoneesi
2 dl Kruunu-majoneesia
1 limen mehu
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pese bataatti ja leikkaa se lohkoiksi. Saavat olla suupaloja suurempia. Sekoita rypsiöljyn joukkoon mausteet ja pyörittele bataattilohkot siinä. Kumoa leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa chorizo-makkarat siivuiksi ja lisää (15 min jälkeen) bataattien kanssa uuniin omassa astiassa. Mulla makkara oli niin rasvaista, että oisivat ehdottomasti kaivanneet oman astian. Alkuperäisen ohjeen mukaan paistetaan samassa astiassa. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Kypsymisen aikana sekoittele majoneesin ainekset. Jos makkarat ovat rasvaisia, kannattaa käyttää talouspaperin kautta lautaselle. Rasvan määrä ainakin tässä keittiössä oli uskomaton. Tarjoa "makkaraperunat" kuumina kera majoneesin.

Pointsit 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti