lauantai 20. huhtikuuta 2013

Amerikkalaiset pannukakut

Näitä herkkuja pääsin maistelemaan Neljän tähden illallisella nro 3. Illan kokki teki niin loistavaa jälkiruokaa, että vei kielen mennessään. Pystyi niin hyvin kuvittelemaan itsensä Manhattanilla syömässä näitä ihanuuksia. Kaloreitahan ei tietenkään lasketa - ihan niin kuin jenkkilässäkin. Alkuperäinen ohje löytyy Myllyn Parhaan nettisivuilta.

noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä


3
munaa
2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl piimää tai kermaviiliä
½ dl voisulaa tai öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan. Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on sokeria ja ne ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3. Käytä paistamiseen rasvaa. 

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile vaahterasiirapin, mustikoiden sekä kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti