sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Karitsan sisäfilee

Reseptin bongasin pari vuotta sitten Yhteishyvän reseptivihkosesta, joka tuli muun postin mukana kotiin. Ensimmäinen testaus oli onnistunut, minkä vuoksi annos sai uuden tilaisuuden tulla lautaselle. Alkuperäinen resepti löytyy myös Yhteishyvän nettisivuilta: Karitsan fileet. Omaa versiota on jonkin verran modifioitu. 

Tänä vuonna karitsan metsästys osoittautui suhteellisen haasteelliseksi - varmaankin omasta aikataulusta johtuen. Tietenkin jätin lihan hankkimisen viime tinkaan (mullahan ei siis mitään muuta vastuuta tänä vuonna ollut) ja sain luuhuta neljä eri kauppaa, ennen kuin onnisti. Luottokumppanistani, Makkarakaupasta oli finaalissa sekä karitsan sisä- että ulkofile. Loppujen lopuksi pettämätön Stockmannin lihatiski auttoi jo hieman hätääntynyttä kokkailijaa. Päädyin sisäfileeseen, joka positiiviseksi yllätykseksi oli vielä edullistakin.

Ohje on tehty kahdeksalle hengelle porukan koon mukaan. 

1 kg  karitsan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
dijonsinappia
nippu persiljaa
voita ja öljyä paistamiseen


Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Paista fileistä pinnat kiinni kuumalla pannulla öljyvoi-seoksessa. Sivele fileet kauttaltaan dijon-sinapilla ja pyörittele fileet persiljasilpussa. Fileet folioon ja 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tässä pitää olla tarkka, ettei mene liian kypsäksi. (Persiljasilpun voi laittaa myös juuri ennen tarjolle laittoa.) Kuvan laittamista harkitsin pitkään, esillelaitto olis kaivannut hieman suunnittelua. Tältä se joka tapauksessa näytti. 

Pointsit 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti