torstai 11. heinäkuuta 2013

Chorizovuoka

Yksin kotia miehittäessäni yritän kovasti keksiä uusia ruokalajeja olemassa olevista ruokatarvikkeista. Liian paljon menee kahden hengen taloudessa ruokaa roskiin. Tällä viikolla olenkin onnistuneesti hyödyntänyt niin jääkaappia kuin pihan yrttitarhaakin. Tänään uuniin lähti chorizovuoka pakastekasviksilla. Helppo ja nopea vaikkapa illanistujaisiin. Mulla meni pääruokana. Sopii myös karppaajan ruokavalioon, jos tällainen on intresseissä. Toki voi käyttää myös piirakan täytteenä.


Kasviksina voi käyttää mitä tahansa tuoreita tai pakastettuaja. Mulla oli pakasteessa Pirkan wokkivihanneksia, joten nappasin ne.  Juuston känttyjä löytyi emmental ja parmesan, jotka raastoin ja tein sekoituksen niistä.

1 chorizo-makkara
250 g pakastevihanneksia
1 iso sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 munaa
2 dl kermaa
½ tl yrttisuolaa
½ tl paprikajauhetta
2 dl juustoraastetta

Kuori ja paloittele sipuli. Viipaloi chorizomakkarat. Lorauta 2 rkl rypsiöljyä paistinpannuun ja paista sipulia ja makkaroita muutama minuutti, niin että saavat kivan värin. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja lisää pakastevihannekset pohjalle. Lisää sipulit ja makkarat päälle.


Sekoita munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan kasvisten ja makkaroiden päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt ja paistos on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti