sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Neljän tähden encore - menu italiano

Voittohan se napsahti näistä kekkereistä. Palkinnoksi sain kokata vielä kerran tälle köörille ja muut makso viulut. Vaatimattomasti pyrkimyksenä oli ainoastaan ylittää vieraiden odotukset, mikä ajatuksena johdatti italialaisen ruoan pariin. Perinteisestihän Italiassa syödään monta ruokalajia illallisen aikana, niin tämä soveltui oikein mainiosti suunnitelmaani. Päätin tehdä ruokalistankin italiaksi, kieltä sen enempää opiskelematta tai tuntematta tältä se näytti:

MENU ITALIANO

Aperitivo
Prosecco Millesimato

Antipasti
Prosciutto crudo con melone e mozzarella
Affettati misti
Polpetta
Focaccia all’aglio
Pomodori secchi
Olive, peperoni e capperi
Carciofi trifolati
Solo Passione Appassimento
Custoza Terre in Fiore

Primo Piatto
Insalata verde
Pizza caprino
Pizza salami
Peroni

Secondo Piatto
Osso buco
Risotto alla milanese
Chiaramonte Nero d’Avola

Dolce
Pannacotta
Prosecco Millesimato
Limoneto di Sorrento

Piatto di formaggi con marmellate
Gouda, kaltbach e vendsysse
Solo Passione Appassimento
Custoza Terre in Fiore

Digestivo
Grappa di Monovitigno Cabernet


Italian kieli ei tosiaan ole vahvimpia lajeja, joten kielioppivirheitä saattaa helposti listasta löytyä. Ei kannata niihin kiinnittää huomiota. Italialaisia juustoja ei juurikaan Stockalla ollut tarjolla, joten otin, mitä tiskistä sai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti