sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Mango-chilikanaa

Aikoja sitten ostin miehelleni chili-kokkikirjan , hän  kun on niin suuri chilien ystävä. Kirja siis The Red Hot Chilli Cookbook by Dan May. Kertaakaan ei kirja ole vielä auennut niin paljon, että ruoka olisi lautaselle asti eksynyt. On kuulemma haastavaa, kun ohjeet on englanniksi. Totta sekin, mutta onneksi on sanakirjat keksitty. Päätin ottaa härkää sarvista ja ryhtyä tuumasta toimeen. Testikeittiöön päätyi mango-chilikanaa. Lisukkeeksi tein niin ihanaa Risotto Milanesea (tämä on vienyt sydämeni täysin) ja paahdettuja pikkutomaatteja. Alkuperäinen resepti:

1 tl pippurisekoitusta
1 tl korianterin siemeniä
½ tl kuminan siemeniä
1 tl sarviapilan siemeniä
½ tl fenkolin siemeniä
200 g tuoretta mangoa
4 rkl vaaleaa viinietikkaa
4 rkl sokeria
1 pieni tulinen chili
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku korianteria
1-2 rkl oliiviöljyä
4 maustamatonta kananfileettä

Siemenet paahdetaan pannulla ja siirretään mortteliin suolan kanssa. Survotaan kunnolla, jotta maut saadaan irtoamaan. Sitten kaikki marinadin ainekset tehosekoittimeen n. 30 sekunniksi tai  kunnes marinadilla on tasainen koostumus. Kanafileisiin voi tehdä hyvin kevyitä viiltoja, jotta marinadi imeytyy kunnolla. Hiero marinadi kunnolla fileisiin ja anna marinoitua yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja marinoidut fileet uuniin 30 minuutiksi. Lisää päälle folio ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia.

Siinä oli alkuperäiset ohjeet. Sattuneista syistä jouduin hieman säveltämään.. Itsellänihän oli tuo mango mennyt huonoksi, eikä noita siemeniäkään kauheasti ollut. Mausteet käytin pääasiassa valmiina jauheena. Sarviapilan tilalta hujautin currya (sarviapila usein curryn päämausteena). Seuraavalla kerralla paistan kanat pannulla ennen kuin siirrän uuniin. Muutoin toimiva resepti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti