sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Moskovan pata

Anoppi teki tätä ruokaa parisen vuotta sitten ja koska tänä viikonloppuna oli erittäin hyvin aikaa pataruoan tekemiseen, päädyttiin tähän herkkuun. Ihana syödä maukasta pataa, kun on ensin käynyt viileässä syysilmassa ulkoilemassa.

1 kg naudan paistia
3 sipulia
2 suolakurkkua
öljyä ja voita paistamiseen
2 tl mustapippuria
ripaus cayennepippuria
½ dl härän fondia
3 dl punaviiniä
2 ½ dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
150 g Aura-murua
1 prk (120 g) smetanaa

Nestettä oli turhan paljon, suhteet kyllä hyvät. Ensi kerralla nestettä 1-2 dl vähemmän!!!

Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa suolakurkku pieniksi paloiksi. Freesaa sipuleita ja suolakurkkuja paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Loppuvaiheessa lisää musta- ja cayennepippuri ja paistele vielä hetki. Lisää uunipataan. 

Kuutioi naudan paisti ja paista paistikuutiot pienissä erissä paistinpannulla. Siirrä pataan. Paistoin lihat kolmessa erässä ja joka erän jälkeen lisäsin uunipataan 2 rkl vehnäjauhoja. Tokihan jauhot olisi voinut käyttää myös pannun kautta, mutta näin tällä kertaa. Kun kaikki lihat on paistettu ja siirretty uunipataan, huuhtele pannu vedellä ja siirrä pataan. Lisää pataan punaviini, härän fondi, auramuru sekä smetana. Sekoita.

Laita kannella peitetty pata uuniin 200 asteeseen tunniksi. Tunnin päästä laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua. Mitä pitempään, sen mureampaa. Kahden tunnin jälkeen laske lämpötila 100 asteeseen. Meillä pata oli uunissa neljä tuntia. Pari tuntia on varmaankin minimiaika. Puolta tuntia ennen voit ottaa kannen pois padasta, jotta pinta saa väriä ja kastike kiehahtaa kasaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti