lauantai 26. lokakuuta 2013

Oman maan chileistä

Nyt polttelee! Kerrankin saatiin oma chilipuska kasvaamaan kesällä ja ny on aika niittää satoa. Kolmeen erilaiseen soosiin päädyttiin, joista alla reseptit. Paholaisen hillo on tehty DanSukkerin ohjetta mukaillen. Chilitahnan löysin omenamintun sivuilta. (Kuvassa chilihilloa, jonka ohje on hukassa.)
Paholaisen hillo
250 g tuoreita tomaatteja
100 g punaisia paprikoita
2 keltaista chiliä
2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl oreganoa
1/8 dl vaaleaa balsamicoa
82 g hillosokeria



Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja laita ne 30-60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuore, leikkaa tomaatit lohkoiksi. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. 

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Chilitahna
3 dl keltaisia chilejä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa

Leikkaa chilit ja valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja syrtsää tehosekoittimessa sekaisin. Säilytä jääkaapissa. Voi myös pakastaa.

Chilihilloakin tehtiin, mutta ohjeen olen jo hukannut, koska en ollut tallentanut ohetta heti tänne. Sen siitä saa..

1 kommentti:

  1. Löytyihän se ohje ja nyt on tallessa täällä: http://sapuskasisustus.blogspot.fi/2013/12/keltainen-chilihillo.html

    VastaaPoista