sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Purjo-perunakeitto

10 annosta

1,5 kg perunoita
1,5 l vettä
3 purjoa
1 tl rouhittua punaista chiliä
3 kasvisliemikuutiota
5 dl Valio Crea ruokakerma kolme juustoa
yrttisuolaa
mustapippuria
öljyä kuullottamiseen

1 pkt pekonia
leipäkrutonkeja
basilikaöljyä / ohennettua pestoa

Huuhtele halkaistut purjot ja paloittele ne. Poista chilistä siemenet ja rouhi pieniksi paloiksi. Kuori perunat ja lohko pieniksi paloiksi. Lisää kattilan pohjalle öljyä, kuumenna se ja kuullota purjoa ja chiliä jokunen minuutti. Lisää perunat ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan vettä ja kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi n. 20 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, soseuta ja lisää kerma. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla. Koristele pekonilla, krutongeilla ja pestolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti