sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Rapujuhlat vm 2014

Tänä viikonloppuna järjestettiin "perinteiset" rapujuhlat jo toisen kerran. Kokin piti tällä kertaa valita nopeita ja helppoja respetejä, koska kokkausaikaa oli vain lauantaiaamu ennen kuin kemut alkoivat. Reseptit on tehty 10 hengelle. Näiden pohjalta menusta muodostui seuraavanlainen:



Tervetuliaisjuoma

Purjo-perunakeitto
Focaccia
Puna- ja valkoviiniä

Keitettyjä rapuja ja paahtoleipää
Yrtti- ja chilivoita
Pastasalaatti
Tonnikalasalaatti
Välisnapsit

Kaffet

Alkudrinksuna toimi passionhedelmästä tehty kuohuviini NVY Passion Fruit. Tämä oli monen kemuttelijan makuun, joten täytyy muistaa myöhemminkin hyödyntää eri juhlissa ja vaikkapa boolin yhtenä komponenttina. Paikallisen Alkon myyjä suositteli hanapakkauksista punaviiniksi Santa Helena Merlotia ja valkoviiniksi Devil's Rock Rieslingiä. Kumpaistakin ostettiin yhdet pänikät - juomat olivat maukkaita ja niitä oli riittävästi. Vodkan osalta päädyttiin ostamaan kolme erimerkkistä pulloa ja yksi vieraistakin innostui tuomaan Kroatin tuliaisina yhden pullon. Suureksi ihmetykseksi vielä sunnuntaiaamuna pullojen pohjilta löytyi juomatonta menovettä - syynä kaiketi muutaman juhlijan himmailu. Joka tapauksessa nämä ovat osoittautuneet toimivaksi määräksi n. 10 hengelle ja voidaan käyttää lähtökohtana myös ensi vuonna. Summa summarum: Kaksi ploa kuoharia, yhdet hanapakkaukset kumpaakin viiniä, neljä pulloa kirkasta. 

Myös ruoan osalta määrät onnistuivat erittäin nappiin. Sitä ei jäänyt juurikaan yli, vain muutama hassu rapu, peri kauhallista keittoa, vähän salaatteja ja pikku tilkka mansikkarahkaa. Paahtoleipää riitti 2 pussia. Koska oli niin iso porukka, paahtaminen tapahtui pellillä uunissa 225 asteessa pari minuuttia kerrallaan. Erityiskiitosta saivat alkukeitto, chilivoi sekä mansikkarahka, joten näitä reseptejä uskaaltakin suositella oikein lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti