lauantai 1. lokakuuta 2022

Tulipa pitkästä aikaa tehtyä tätä uuniruokaa. Laittaminen vaatii monet kattilat ja pannut, niin ei ihan joka viikonloppu viitsi laittaa. 

Tomaattikastike
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl soijakastiketta
1 dl vettä
mustapippuria, oreganoa, paprikajauhetta

Juustokastike
4 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2-3 dl emmentalraastetta
mustapippuria, muskottipähkinää, suolaa

12 kpl lasagnelevyjä
pinnalle juustoraastetta

Ruskista jauheliha paistinpannulla sipulin, valkosipulin ja lihaliemikuution kanssa. Kun jauheliha on kypsynyt, lisää joukkoon muut tomaattikastikkeen ainekset. Hauduta kannen alla 15-20 minuuttia.

Sulata juustokastiketta varten voi kattilassa, älä ruskista. Lisää vehnäjauhot kunnolla sekoittaen. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää juustokastikkeen mausteet. 

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kastikkeita ja levyjä. Tähän vuokaan levyjä menee kolmeen kerrokseen. Aloita laittamalla vuoan pohjaan juusto- ja jauhelihakastiketta. Lisää neljä levyä kastikkeiden päälle. Päälimmäiseksi tulee kerros juustokastiketta sekä juustoraastetta. 

Paista 200 C uunissa noin 30 minuuttia. Annan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti