sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Savustettua kassleria ja coleslawta

SAVUSTETTU KASSLER

1,5 kg possun niskaa

DRY RUB eli KUIVAMAUSTE

3 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl sipulijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta

Sekoittelin kuivat aineet keskenään ja hieroin mausteseoksen paperilla kuivatun lihapalan pintaan. Köntsän ympärille voipaperia ja jääkaappiin yön yli maustumaan. Aamutuimaan (lue: 10-11 aikoihin) otettiin lihan huoneenlämpöön ja alettiin lämmittelemään savustinta. On muuten kunnon kokonen verme! Ensin laitettiin kunnon tulet, että saatiin pömpeli lämpeämään kunnolla ja kun lämmöt olivat 100-150 asteessa, tuikattiin lihan kylkeen mittari ja köntti savustimeen. Hieman haasteellista oli pitää lämpöä tasaisena, mutta suhteellisen hyvin tästä selvittiin.


15 minuutin välein lisättiin pieniä klapeja pönttöön. Pari kertaa pääs tulet sammumaan ja lämpö laskemaan, mutta lopputuloksen kannalta ei ollut merkitystä. Kahdeksan tuntia saatiin lihaa lämmitellä. Tarkoituksena oli paistaa liha sisälämpöön 90 astetta, mutta kärsivällisyys loppui 87 asteen kohdalla ja kääräistiin folioon puoleksi tunniksi vetäytymään. Monen tunnin ahertaminen kannatti! Loistavaa, mureaa ja maukasta lihaa. Nautiskeltiin kera valkosipulileivän ja coleslawn.

COLESLAW

200 g ohueksi suikaloitua kaalia
200 g porkkanaraastetta
1 pieni sipuli ohueksi suikaloituna

2 dl majoneesia
2 rkl dijon-sinappia
4 tl vaaleaa balsamicoa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1/4 tl cayenne-pippuria

Pointsit sata!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti