lauantai 20. huhtikuuta 2013

Neljän tähden illallinen - osa 3

Odotusta ja jännitystä oli jälleen kerran ilmoilla, kun suuntasimme punaisella raketilla (rakas Golfini) kohti uutta ruokaelämystä. Tämän illan kokki oli päätynyt amerikkalaiseen menu-teemaan. Oi oi, että oli makunystyrät herkillä! Alkupaloiksi oli kasviksia (keltaista ja oranssia paprikaa, suolakurkkuja ja tuorekurkkuja) ja sipsejä kera kahden erilaisen dippikastikkeen. Dipit oli tehty kaupan valmiista mausteseoksista, makuina American ja Barbeque. Nälkäiset vieraat olivat tyytyväisiä, että pääsivät lähes heti ruokapöydän ääreen, sillä maha huusi tyhjyyttään joka ikisellä. Alkupalat olivat sopivasti keveitä niin, että tilaa jäi pää- ja jälkiruoalle. Nälän kuitenkin veivät mennessään odotetusti. 

Pääruoaksi illan isäntä valmisti periamerikkalaiset hampurilaiset. Itse oli jauhelihapihvit tehnyt ja oikein olivat makoisia. Reseptiä ei kuulemma tästä löydy muuta kuin kokin päästä, joten se jää tällä erää saamatta. Eniten ylpeyden aiheita tuotti itse tehty valkosipuli-chilimajoneesi. Todella onnistunut veto. Hampurilainen koostui siis kaiken kaikkiaan sämpylästä, jauhelihapihvistä, jääsalaatin lehdestä, tomaatista, pekonista, oikeasta cheddar-juustosta (aivan huippu), valkosipuli-chilimajoneesista, dijon-sinapista ja ketsupista (Heinzia tottakai). Isäntä olis vielä tehnyt ranskanpottuja, mutta yleisön pyynnöstä ja ähkytilan vuoksi ne jätettiin tällä kertaa valmistamatta. Maha ratkesi liitoksistaan jo pelkästä hampurilaisesta.

Jälkiruoakana oli tarjolla aivan taivaallista pannukakkua. Höysteenä kermavaahtoa, vaahterasiirappia ja mustikoita. Pystyin kuvittelemaan itseni Central Parkiin ja nauttimaan kyseistä herkkua isojen puiden keskellä puiston penkillä. Parasta kotitekoista pannukakkua ikinä!

Ameriikan menu:
Dippilautanen
Hampurilainen
Amerikkalaiset pannukakut

Juomat oli valittu Alkon neitin avustuksella ja sopivat kuin nappi silmään ruokien kyytipojiksi. Oli kokki käyttänyt myös omaa luovuuttaan oluthyllyllä pohtiessaan, eikä näistäkään valittamista ollut. Erityisesti positiivisena yllätyksenä jäi mieleen jälkiruokaviini, jota harvemmin tulee harrastettua. Kuvia ja tarkempia tietoja laitan heti, kun hovikuvaaja saa niitä toimitettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti