maanantai 8. heinäkuuta 2013

Tomaatti-basilikasalaatti

Kesälomalla pari viikkoa grillattuja ja savustusruokia syöneenä, alkoi jo tehdä mieli ihan tavallista kotiruokaa. Oli pakko saada tehdä omaa arkipäiävän bravuuriani, jauhelihakastiketta ja spagettia. Mieheni jaksaa joka kerta ylistää tätä ruokaa. Uppoaa kuin voi veitseen. Tästä laitan myöhemmin reseptin. Jääkaappiin ja omalle yrttimaalle kurkistettuani, päätin tehdä ruoan kaveriksi tomaatti-basilikasalaattia. Tämä taas on yksi omista suosikeistani.


1 rasia kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 punasipuli

1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
suolaa
mustapippura
ripaus sokeria
½ tl kuivattua oreganoa 

Pese ja halkaise tomaatit. "Nypi" basilikasta lehdet kokonaisena. Leikkaa sipulista ohuita renkaita tai puolirenkaita. Sekoita ainekset keskenään. Sekoita myös mausteliemen aineet keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua noin puoli tuntia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti