sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Siiderissä haudutettu poronpaisti

Myös tänä vuonna päätettiin hankkia poroa pakkaseen. Tällä kertaa kuitenkin määrä tuplattiin ja puolikkaan sijaan tilattiin koko poro. Hintakin oli mielestäni aika maltillinen 12 eur/kg. Palat oli siististi leikattu ja vakuumipakattu, mukana oli mm.  kolme eri paistia (sisä-, ulko- ja kulmapaisti), fileet ja jauhelihaa. Tätä ruokaa tehtiin viime talvenakin ja niin hyvin mieleen makuhermoja kutkuttavalla tavalla. Määrästä riittää kolmelle hengelle.
 
600 g luutonta poronpaistia (ulkopaisti)
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
5 katajanmarjaa
1 laakerinlehti / 1 tl kuivattua lipstikkaa
2 dl omenasiideriä

paistoliemi
2 dl vettä
1 rkl riistafondia
2 rkl tummaa Maizenaa
2 dl ruokakermaa
tarvittaessa pippuria

Poista paistista mahdolliset kalvot ja sido se paistinarulla. Suolaa ja pippuroi liha. Kuumenna voi suuressa paistinpannussa ja ruskista paisti ympäriinsä. Lisää katajanmarjat ja laaakerinlehti/lipstikka ja kaadaa siideri päälle. Paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan ja keitä kannella peitettynä miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Alkuperäisen ohjeen mukaan sisälämpötila saisi olla 70 astetta, mutta niin kuin kuvasta näkyy, se taitaa olla liian kuuma lämpötila. Ensi kerralla annan olla vain 65 asteeseen. Paistia voi välillä voidella siiderillä. Nosta paisti liemestä, taputtele pintaan suolaa ja pippuria ja kääri alumiinifolioon vetäytymään n. 15 minuutiksi.

Lisää paistoliemeen muut kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa pippuria. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti